Preskoči na glavni sadržaj

3. FINALE HRVATSKOG VESLAČKOG KUPA I OSMERCI NA PAGU

Kraj uspješne veslačke sezone obilježiti će se na Pagu



Hrvatsko veslanje doživjelo je u bugarskom Plovdivu na Svjetskom prvenstvu ponovno veliki uspjeh osvajanjem zlatne medalje braće Sinković u dvojcu bez kormilara. Kraj još jedne uspješne sezone za hrvatsko veslanje obilježiti će se 3. Finalom hrvatskog veslačkog kupa koje će se održati na Pagu. Natjecati će se veslači iz Kupa Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljati će ih najbolje tri posade iz svakog kupa u izabranim disciplinama i kategorijama.

Poziv svim članovima Hrvatskog veslačkog saveza uputili su predsjednik HVS-a Branimir Bašić te predsjenik Vijeća klubova HVS-A Dražen Crnogaća:

 Svim članovima Hrvatskog veslačkog saveza, kao i svim simpatizerima veslanja i sporta uopće, upućujemo poseban poziv za što većim odazivom na treće po redu finale Hrvatskog veslačkog kupa koje će se održati u subotu 22. rujna 2018. godine u gradskoj luci grada Paga, te utrci osmeraca na relaciji Zrće – Pag koja će se održati u nedjelju 23. rujna 2018. 

Ovim posebno ističemo i podržavamo napor domaćina navedenog Natjecanja – veslačkog kluba „PAG“ i grada Paga usmjeren prema osiguravanju najboljih uvjeta za održavanje finala Kupa i utrke osmeraca, a time i na popularizaciju našeg veslačkog sporta.

Sportski događaji na Pagu najbolji su način završetka još jedne uspješne veslačke sezone – pridružimo im se u što većem broju!




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA SENIORE I VETERANE - HAVK Mladost ukupni pobjednik

Na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu održano je 33.(80) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane. Nakon dvodnevnog programa, koji je započeo eliminacijskim utrkama u subotu, Prvenstvo je završilo finalnim utrkama u nedjelju. Najuspješniji klub Hrvatskog veslačkog prvenstva za seniore i veterane je Hrvatski akademski veslački klub Mladost iz Zagreba dok je na drugom mjestu ukupnog poretka Veslački klub Trešnjevka iz Zagreba, a treće mjesto zauzeo je VK Iktus iz Osijeka. Nakon ovog prvog dijela, gdje su snage odmjerili seniori, za nešto više od dva mjesecea, točnije početkom srpnja, održati će se i drugi dio Hrvatskog veslačkog prvenstva kada će nastupiti juniori i kadeti te ćemo onda imati i ukupnog pobjednika Hrvatskog veslačkog prvenstva za 2023. godinu. > Rezultati utrka i poredak klubova

1. REGATA SVJETSKOG KUPA - ZAGREB Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće na Jarunu!

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na regati Svjetskog kupa koja se održala na regatnoj stazi Jezera  Jarun u Zagrebu. Bila je to njihova 50 medalja sa velikih natjecanja, zajedno sa trenerom Nikolom Bralićem, odnosno sa Olimpijskih igara, Svjetskih i Europskih prvenstva te regata Svjetskog kupa. Nešto što su postigla još damo tri velikana svjetskog veslanja, Slovenac Iztok Čop, Bjeloruskinja Ekaterina Karsten i  Rumunjka Georgeta Andrunache. Dogodilo se to na najbolji mogući način, pred domaćim navijačima, na regatnoj stazi Jarun, gdje su ponikli. Bila je to prava utrka, u njihovom stilu, u vodstvu od početka do kraja, i to ne protiv bilo koje posade, već svjetskih vice prvaka Španjolaca. Treće mjesto pripalo je posadi iz Srbije. Za Sinkoviće ovo je bio posebno emotivan trenutak nakon razočaranja na svjetskom prvenstvu, a vrijeme koje su ostvarili sjajna je najava za Europsko prvenstvo koje ih očekuje od 25. do 28. svibnja u Sloveniji. '&#

CROATIA OPEN INDOOR – RIJEKA 2022.

Veslački klub “Jadran” – Rijeka   u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizirao je  Croatia Open Indoor – Rijeka 2022   . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.   > Rezultati na stranici VK Jadran Rijeka