Preskoči na glavni sadržaj

Braća Sinković europski prvaci u dvojcu bez kormilara!

 EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO - VARESE



Braća Martin i Valent Sinković osvojili zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Europskom veslačkom prvenstvu u Vareseu! Bila je to još jedna demonstracija veslanja u njihovom prepoznatljivom stilu: vodeći iz startnog bloka i dominirajući ispred svih posada do cilja. Na kraju uvjerljivo slavlje našeg dvojca u vremenu od 6:23.47 minuta ispred posada Italije i Srbije.

- Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvak nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovo povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu, kazao je Valent Sinković.

- Imali smo odličan osjećaj protekla tri, četiri tjedna i ovo je bila baš dobra utrka. No, sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj - olimpijsko zlato u Tokiju, izjavio je Martin Sinković.

Bila je to sedamnaesta medalja hrvatskih posada na Europskim prvenstvima seniora od kada je ono obnovljeno 2007. godine. Braća Sinković su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona.

U finalu su nastupile još dvije hrvatske posade. Damir Martin zauzeo je peto mjesto u samcu, što je izvrstan rezultat i dobra najava za Olimpijske igre nakon problema s ozljedama proteklih godina.

U ženskom dvojcu bez kormilara isto tako izvrstan rezultat postigle su sestre Josipa i Ivana Jurković osvojivši peto mjesto, i s velikim izgledima da konkuriraju za olimpijsku vizu za Tokio na posljednjoj kvalifikacijskoj regati.

U B finalu je nastupio četverac bez kormilara u sastavu Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton zauzevši šesto mjesto odnosno ukupno dvanaesto mjesto.

U dvojcu na pariće nastupili su David Šain i Goran Mahmutović i zauzeli 18. mjesto.

Slijedi nastup na regati Svjetskog kupa u Zagrebu od 30. travnja do 2. svibnja.

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na EP seniora


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

CROATIA OPEN INDOOR – RIJEKA 2022.

Veslački klub “Jadran” – Rijeka   u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizirao je  Croatia Open Indoor – Rijeka 2022   . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.   > Rezultati na stranici VK Jadran Rijeka

EUROPSKO PRVENSTVO SENIORA - POZNAN Valent i Martin Sinković srebrni u dvojcu bez kormilara!

Valent i Martin Sinković osvojili su srebrnu medalju na Europskom prvenstvu seniora u Poznanu! U sezoni pogođenoj pandemijom korona virusa bilo je to prvo veliko natjecanje za naše seniore. Braća Sinković su do finalne utrke ostvarila dvije uvjerljive pobjede, u eliminacijama i polufinalu. Na početku finalne utrke Nizozemci su nametnuli svoj tempo i izgledalo je kao da bi mogli osvojiti zlato, no potom su Rumunji preuzeli inicijativu, a hrvatski dvojac je ipak odlučnim zadnjim dijelom odbio napade Talijana koji su završili treći. Pobjedničko vrijeme rumunjske posade bilo je 6:26.520 minuta, a Valent i Martin Sinković (6:29.460). Brončano odličje osvojili su Talijani Giuseppe Vicino i Matteo Lodo (6:30.550). Čestitke veslačima i treneru Nikoli Braliću na još jednom velikom uspjehu! Osim braće Sinković, u Poznanu su nastupile još tri hrvatske posade. Četverac bez kormilara, u sastavu Marko Ukropina, Ivan Piton te braća Anton i Patrik Lončarić, osvojio je treće mjesto u B finalu, ukupno d
CROATIA INDOOR - Rijeka 2021 Raspis Veslački klub “Jadran” – Rijeka  u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizira Croatia Open Indoor – Rijeka 202 1  . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja. Više na poveznici  http://veslanje.hr/croindoor_rijeka.html