Preskoči na glavni sadržaj

1. REGATA SVJETSKOG KUPA - PLOVDIV Hrvatski veslači izvrsni na otvaranju sezone

Hrvatski veslači izvrsno su otvorili novu međunarodnu sezonu nastupom na 1. Regati Svjetskog kupa u bugarskom Plovdivu. Zlato je izveslao Damir Martin u samcu, srebro braća Valent i Martin Sinković u dvojcu bez kormilara dok je Luka Radonić bio brončani u lakom samcu. Vrlo dobro četvrto mjesto osvojio je četverac bez kormilara u sastavu Anton i Patrik Lončarić, Ivan Piton i Tomislav Šain.
Damir Martin dominirao je stazom od početka do kraja utrke te nije dozvolio svojim suparnicima približavanje niti u jednom trenutku tijekom utrke.
Znao sam danas da sam sam sebi najveći suparnik. Protekle godine razne stvari su mi prolazile kroz glavu, a ove sezone fokusiran sam samo na veslanje. Vremena koja postižem su brza ove godine, pa sam zadovoljan smjerom kojim idem, rekao je Damir Martin nakon utrke.
Braća Valent i Martin Sinković osvojili su srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara. Navikli smo od njih kontrolu utrke od početka do kraja ali ovaj puta bila je brža posada Srbije.
Znali smo nakon eliminacijskihutrka da je posada Srbije brza i da će ih biti teško pobijediti ali smo mislili da ćemo ipak biti prvi danas. Planirali smo biti ispred posade Srbije na prvih 500 metara i držati ih prema polovici staze ali bili su brži od nas. Čestitke posadi Srbije, izveslali su impresivnu utrku, rekao je Valent Sinković
Luka Radonić ponovno je izveslao izvrsnu utrku u lakom samcu i osvojio brončanu medalju. U finalnom sprintu, u borbi za drugu poziciju, prestigao ga je Poljak Milosz Jankowski. Pobjedu je odnio Mađar Peter Galambos.
Četverac bez kormilara Anton i Patrik Lončarić, Ivan Piton i Tomislav Šain uspio je izboriti finale i zauzeti izvrsno četvrto mjesto, ne daleko od brončane medalje. Ovaj mladi četverac svakako ima perspektivu pa ih vrijedi podržati u nastojanju da izbore normu za Tokyo 2020.Hrvatske veslače očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Luzernu od 31. svibnja do 2. lipnja.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

IN MEMORIAM Mililivoj Mita Boranić (1928 - 2019.)

U Šibeniku je u 91 godini života preminuo Milivoj Boranić, istaknuti hrvatski veslački trener. Rođen je u Zagrebu 29. srpnja 1928. Pučku školu i gimnaziju završio je u Šibeniku, a Fakultet za fizičku kulturu u Zagrebu i Beogradu. Športom se počeo u Šibeniku gdje se bavio veslanjem, atletikom, vaterpolom, rukometom i košarkom.
Godine 1946. osvojio je kao član juniorskog osmerca VK Krke prvo mjesto na državnom prvenstvu, a 1948. i seniorski naslov prvaka Jugoslavije.
U Zadar je došao 1952. kao profesor tjelesnog odgoja u Gimnaziji i Ekonomskoj školi, a bio je košarkaš te trener u Veslačkom klubu Jadran gdje je trenirao postave juniorskog i ženskog osmerca s kojima je 1954. i 1955. osvojio i naslove državnih prvaka.
Treniranje veslačke reprezentacije Egipta preuzeo je 1960. koju je vodio do 1969. potom 1991. do 1993. i 1996. do 1999. Na Mediteranskim igrama u Napulju 1963. kao trener veslača Egipta osvojio je dvije srebrne i dvije brončane medalje s različitim posadama. U tom je razdobl…

CROATIA INDOOR - RIJEKA 2019.

Martin Sinković najbrži na festivalu veslanja na suhomU organizaciji Veslačkog kluba Jadran Rijeka i Hrvatskog veslačkog saveza, u Sportskoj dvorani Zamet u Rijeci, održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske na veslačkim simulatorima - CROATIA INDOOR 2019. Nastupio je veliki broj natjecatelja u svim dobnim kategorijama, od najmlađih kadeta, preko seniora do veterana i građana. U lijepom ambijentu riječke dvorane Zamet gledatelji su mogli uživati u pravom festivalu veslanja na suhom.
Naišćekivanija utrka dana zasigurno je bila ona seniora, u kojoj je još jednom slavio Martin Sinković s izvrsnim rezultatom od 5:46.7., što je i apsolutno najbže vrijeme natjecanja, drugo mjesto zauzeo je Valent Sinković(5:48.5) dok je treći bio David Šain(5:58.9).
Odličan rezultat ostvario je mladi Patrik Lončarić, koji je bio najbrži u konkurenciji mlađih seniora s vremenom od 5:58.6. Kod seniorki apsolutno najbrže vrijeme ostvarila je Josipa Jurković (6:52.0) ispred Ivane Jurković(6:53.1) i Brune Milinovi…

HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA SENIORE I VETERANE

VK Trešnjevka ukupno najuspješnija

29. (76.) Hrvatsko veslačko prvenstvo održano je u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun. Najuspješniji klub sa šest osvojenih prvih mjesta je Veslački klub Trešnjevka, na drugom mjestu poretka je HAVK Mladost, dok je treće mjesto pripalo VK Croatia.
Regata je privedena kraju najuzbudljivijom utrkom dana, utrkom osmeraca, u kojoj je nastupilo šest posada, a pobjedu je, još jednom, odnio osmerac Mladosti predvođen braćom Sinković.
Rezultate i poredak klubova možete pronaći na poveznici:
http://veslanje.hr/hrvatsko_veslacko_prvenstvo.html