Preskoči na glavni sadržaj

NAGRADA DRAŽEN PETROVIĆ

Ivan Vuković i Karlo Borković osvojili nagradu za najuspješniji sportski par, štafetu ili posaduNa prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru 'Dražen Petrović' danas su, uručene nagrade 'Dražen Petrović' darovitim mladim sportašima, a u kategoriji Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada nagradu su dobili veslači splitskog Gusara Ivan Vuković i Karlo Borković koji su na Svjetskom prvenstvu u Tokiju u dvojcu bez kormilara osvojili četvrto mjesto.

Umjesto njih, jer su trenutačno na maturalnom putovanju, nagradu je primio njihov trener.

Komentari

Popularni postovi s ovog bloga

EUROPSKO PRVENSTVO SENIORA DO 23 GODINE

Dva srebra za dva četverca bez kormilara!

Hrvatski veslači seniori do 23 godine nastupili su na Europskom prvenstvu u grčkoj Ionannini i osvojili dvije medalje! Ženski i muški četverac bez kormilara osvojio je srebrnu medalju dok je laki dvojac na pariće bio vrlo dobar, prvi u malom finalu odnosno sedmi ukupno.
Ženski četverac bez kormilara nastupio je u sastavu Josipa i Ivana Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić dok je muški četverac veslao u sastavu Patrik i Anton Lončarić, Ivan Ante Grgić i Fabio Ipsa. Od obje posade brži su bili Rumunji, a muške posade sjećamo se sa svjetske smotre u Linzu gdje su u izuzetno jako konkurenciji ostvarili normu za Olimpijske igre u Tokiju i okitili se srebrom.

- Nismo imali tremu, sve živce smo potrošili u Linzu i tu smo došle dosta opuštene, rekla je Bruna Milinović.

- Prva posada ispred nas je Rumunjska koja je bila druga na SP-u u Linzu i oni su sebi dohvatili vizu za Olimpijske igre, tako da nije neka lagana posada, koja je došla na izlet. Nas…

SVJETSKO PRVENSTVO SENIORA - LINZ - OTTENSHEIM

Braća Sinković svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara!Hrvatsko veslanje izborilo dvije olimpijske norme!

Braća Valent i Martin Sinković obranila su naslov svjetskih prvaka u disciplini dvojca bez kormilara! Superiornim nastupom dominirali su u finalnoj utrci u svom poznatom stilu. Bio je to šesti naslov svjetskih prvaka za braću Sinković u tri različite discipline, što ih svrstava u velikane svjetskog veslanja. Izvrsnim nastupom u malom finalu, Damir Martin je u samcu donio hrvatskom veslanju drugu olimpijsku normu, pa je već sada osiguran nastup dvije posade na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. Četiri utrke na Svjetkom prvenstvu i četiri uvjerljive pobjede donijele su braći Sinković još jedan naslov prvaka, a veliku podršku našim veslačima pružili su i naši veslači iz svih krajeva Hrvatske, koji su bodrili braću sa tribina staze u Linzu.
- Dali smo sve od sebe. Išli smo do kraja i stvarno je tako bilo, jedva dolazim do daha. Predivan osjećaj i super utrka. Obranili smo i zlato u dvojc…