Preskoči na glavni sadržaj

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - BEOGRAD Roko Bošković brončani u samcu!



Hrvatsko veslanje vraća se sa još jednog velikog natjecanja sa medaljom! Roko Bošković osvojio je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Beogradu. Mladi skifist splitskog Mornara napravio je pravi podvig i zasluženo osvojio odličje na Europskom prvenstvu požrtvovnim nastupima.

U ovoj pandemijom korona virusa pogođenoj sezoni, čudo je zapravo da su se održala bilo kakva natjecanja pa je sam nastup naših veslačica i veslača u Beogradu bio uspjeh.

Tako su naši veslači ostvarili još jedno finale, to je uspjelo osmercu kojega su veslali Mate Papak, Antonio Strman, Roko Mucić, Matej Stilin, Niko Morović, Mario Budimir, Goran Mirić, Ivan Vuković s kormilarkom Beatom Gržan. Osmerac je zauzeo peto mjesto u finalu.

Za istaknuti je još nastupe mlade skifistice Reine Rimbaldo, koja je osvojila ukupno osmo mjesto, dvojca bez kormilara u sastavu Karlo Hašberger i Matej Galić, koji su zauzeli deveto mjesto. Ako se uzme u obzir da su svi još mlađi juniori, rezultat je još značajniji.

Četverac bez kormilara Petar Miličić, Josip Jokić-Božić, Marko Mravinac i Mario Miličić zauzeo je dvanesto mjesto, četverac na pariće Joshua Nicosia, Davor Poljančić, David Blagec i Luka Jurčić bio je četrnaesti, ženski dvojac na pariće Maura Mrduljaš i Barbara Sinovčić su bile jedanaeste, dok su Gordan Milovac i Frano Skojo bili petnaesti u dvojcu na pariće.

> Rezultati na http://rowtiming.com/erjch-results/details.php?url=./results_pdf/1___26-09-2020___2020ERJCH/

> Snimke utrka na https://www.youtube.com/watch?v=oRijDnx1NUs

> Nastupi naših posada na EP juniora

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA SENIORE I VETERANE - HAVK Mladost ukupni pobjednik

Na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu održano je 33.(80) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane. Nakon dvodnevnog programa, koji je započeo eliminacijskim utrkama u subotu, Prvenstvo je završilo finalnim utrkama u nedjelju. Najuspješniji klub Hrvatskog veslačkog prvenstva za seniore i veterane je Hrvatski akademski veslački klub Mladost iz Zagreba dok je na drugom mjestu ukupnog poretka Veslački klub Trešnjevka iz Zagreba, a treće mjesto zauzeo je VK Iktus iz Osijeka. Nakon ovog prvog dijela, gdje su snage odmjerili seniori, za nešto više od dva mjesecea, točnije početkom srpnja, održati će se i drugi dio Hrvatskog veslačkog prvenstva kada će nastupiti juniori i kadeti te ćemo onda imati i ukupnog pobjednika Hrvatskog veslačkog prvenstva za 2023. godinu. > Rezultati utrka i poredak klubova

1. REGATA SVJETSKOG KUPA - ZAGREB Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće na Jarunu!

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na regati Svjetskog kupa koja se održala na regatnoj stazi Jezera  Jarun u Zagrebu. Bila je to njihova 50 medalja sa velikih natjecanja, zajedno sa trenerom Nikolom Bralićem, odnosno sa Olimpijskih igara, Svjetskih i Europskih prvenstva te regata Svjetskog kupa. Nešto što su postigla još damo tri velikana svjetskog veslanja, Slovenac Iztok Čop, Bjeloruskinja Ekaterina Karsten i  Rumunjka Georgeta Andrunache. Dogodilo se to na najbolji mogući način, pred domaćim navijačima, na regatnoj stazi Jarun, gdje su ponikli. Bila je to prava utrka, u njihovom stilu, u vodstvu od početka do kraja, i to ne protiv bilo koje posade, već svjetskih vice prvaka Španjolaca. Treće mjesto pripalo je posadi iz Srbije. Za Sinkoviće ovo je bio posebno emotivan trenutak nakon razočaranja na svjetskom prvenstvu, a vrijeme koje su ostvarili sjajna je najava za Europsko prvenstvo koje ih očekuje od 25. do 28. svibnja u Sloveniji. '&#

CROATIA OPEN INDOOR – RIJEKA 2022.

Veslački klub “Jadran” – Rijeka   u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizirao je  Croatia Open Indoor – Rijeka 2022   . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.   > Rezultati na stranici VK Jadran Rijeka