Preskoči na glavni sadržaj

1. REGATA SVJETSKOG KUPA - JARUN - ZAGREB Povijesni događaj za hrvatsko veslanjeZagreb će od 30. travnja do 2. svibnja biti domaćin prvoj regati Svjetskog kupa na kojoj će nastupiti 27 zemalja. Ponajbolje svjetske veslače predvoditi će olimpijski, svjetski i europski pobjednici, braća Martin Valent Sinković u dvojcu bez kormilara, te olimpijski doprvak Damir Martin u samcu.

Povijesni je to događaj za hrvatsko veslanje i regatnu stazu na Jarunu na kojoj će naši veslači po prvi puta nastupiti na domaćoj stazi nakon silnih uspjeha proteklih godina. Hrvatsko veslanje kontinuirano više od dvadeset godina ima predstavnike u svjetskom veslačkom vrhu.

Na Jarunu je tom prigodom održano press-druženje hrvatskih veslača i veslačica prilikom obnove regatne staze na Jarunu te predstojećeg natjecanja.

- Ovo je važan trenutak za hrvatski sport i veslanje, budući da se nakon rekonstrukcije staze na Jarunu otvorila mogućnost održavanja Svjetskog kupa i dovođenja najboljih svjetskih veslača u Zagreb. Ovo natjecanje ne promovira samo sport, već je bitno za cjelovitu promociju Hrvatske i Zagreba kao povijesnog i kulturnog središta, turističke destinacije i suvremene europske metropole, istaknuo je predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Branimir Bašić.

Martin Sinković se zahvalio Gradu Zagrebu na podršci i mogućnosti da prvi put u povijesti na domaćem terenu odmjere snage s najboljim svjetskim veslačima, u nadi da će se u Zagrebu Svjetski kup održati i 2023. godine, a u budućnosti možda i Svjetsko prvenstvo.

- Sretni smo što ćemo odmjeriti snage s najboljim svjetkim posadama na domaćem terenu. Tko, zna možda se kroz koju godinu na Jarunu održi i svjetsko prvenstvo, poručio je Martin Sinković.

Damir Martin je istaknuo kako ni najmanje ne sumnja u uspjeh predstojećeg natjecanja.

- Ovo je zaista lijepa prigoda. Uopće ne sumnjam u organizaciju i sve što je potrebno jer iza nas dugogodišnje iskustvo zagrebačkog i hrvatskog veslanja. Ovo će biti samo jedan "dan u uredu" za organizaciju, poručio je srebrni s OI-ja u Rio de Janeiru 2016.

Na Jarunu će nastupiti i sestre Ivana i Josipa Jurković koje su na nedavnom EP-u u disciplini dvojac bez kormilara osvojile peto mjesto.

- Sretni smo budući je to prvi put da se takvo natjecanje događa u Hrvatskoj. Nadamo se dobrom rezultatu, nažalost bog epidemiološke situacije neće biti navijača, istaknula je Ivana Jurković.

Od ostalih hrvatski posada nastupiti će još četverac bez kormilara Ivan Piton, Anton Lončarić, Patrik Lončarić i Marko Ukropina, zatim druga i treća posada u samcima David Šain i Boris Cesarec, Bruna Milinović u ženskom samcu, Dora Dragičević u lakom samcu, druga posada dvojca bez kormilara Ivan Vuković i Karlo Borković, te u dvojcima na pariće tri posade Goran Mahmutović i Jakov Bijelić, Gordan Milovac i Fran Šuk te Mihael Girotto i Patrik Papac.

Hrvatska veslačka izborna vrsta nastupa sa 12 posada i ukupno 21 veslačem.

Natjecanja započinju u petak eliminacijskim utrkama dok su finala na rasporedu u nedjelju u izravnom televizijskom prijenosu na HRT-u. Sve utrke možete pratiti na portalu worldrowing.com

Za epidemiološke upute posjetite poveznicu:

> www.zagrebrowing.com

> https://worldrowing.com/event/2021-world-rowing-cup-i/

> nastupi hrvatskih posada na regatama Svjetskog kupa

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - BEOGRAD Roko Bošković brončani u samcu!

Hrvatsko veslanje vraća se sa još jednog velikog natjecanja sa medaljom! Roko Bošković osvojio je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Beogradu. Mladi skifist splitskog Mornara napravio je pravi podvig i zasluženo osvojio odličje na Europskom prvenstvu požrtvovnim nastupima. U ovoj pandemijom korona virusa pogođenoj sezoni, čudo je zapravo da su se održala bilo kakva natjecanja pa je sam nastup naših veslačica i veslača u Beogradu bio uspjeh. Tako su naši veslači ostvarili još jedno finale, to je uspjelo osmercu kojega su veslali Mate Papak, Antonio Strman, Roko Mucić, Matej Stilin, Niko Morović, Mario Budimir, Goran Mirić, Ivan Vuković s kormilarkom Beatom Gržan. Osmerac je zauzeo peto mjesto u finalu. Za istaknuti je još nastupe mlade skifistice Reine Rimbaldo, koja je osvojila ukupno osmo mjesto, dvojca bez kormilara u sastavu Karlo Hašberger i Matej Galić, koji su zauzeli deveto mjesto. Ako se uzme u obzir da su svi još mlađi juniori, rezultat je još
CROATIA INDOOR - Rijeka 2021 Raspis Veslački klub “Jadran” – Rijeka  u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizira Croatia Open Indoor – Rijeka 202 1  . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja. Više na poveznici  http://veslanje.hr/croindoor_rijeka.html