Preskoči na glavni sadržaj

1. REGATA SVJETSKOG KUPA U ZAGREBU Hrvatski veslači ispisali povijest na JarunuPrva regata Svjetskog kupa na Jarunu, po prvi puta održana u Hrvatskoj, polučila je odlične rezultate svih naših posada. Hrvatska je u sva četiri finala u kojima je imala predstavnike osvojila medalje! Uz organizacijski uspjeh, bila je to rezultatski najuspješnija regata Svjetskog kupa za hrvatske veslače od kada se održavaju natjecanja za Svjetski kup još od 1997. godine. Iako gledatelji nisu bili dopušteni, nije izostao veliki broj navijača koji su bodrili naše veslače duž jarunske staze, a veslači su im se odužili na najbolji mogući način - rezultatimaI, i to kako, dominantno!

Sestre Jurković suvereno su slavile u dvojcu bez kormilara s vremenom 7:11.12, ispred Čehinja Anne Santruckove i Pauline Famlikove (7:16.43) te Francuskinja Maye Cornut i Emme Cornelis (07:30.26).

Braća Sinković su po dobroj staroj navici potukla konkurenciju u muškom dvojcu bez kormilara s vremenom 6:2.55. Drugi su bili Francuzi Thibaud i Gauillaume Turlan sa 6:28.39, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez sa 6:29.57.

Četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojio je broncu u tijesnoj borbi (6:02.25). Prvo je mjesto zauzela francuska posada s vremenom 5:59.88 dok je srebro pripalo Poljacima (6:01.40).

Damir Martin zaokružio je hrvatske uspjehe trećim mjestom i još jednom brončanom medaljom! Slavio je sjajni Nijemac Oliver Zeidler s 4.51 sekunde ispred Norvežanina Kjetila Borcha, odnosno 5.59 ispred našeg Damira.

Ukupno je nastupilo deset hrvtskih posada, a rezultati ostalih naših posada bili su sljedeći:

Bruna Milinović bila je sedma u samcu, Karlo Borković i Ivan Vuković osmi u dvojcu bez kormilara, Mihael Girotto i Patrik Papac dvanaesti u dvojcu na pariće, Gordan Milovac i Fran Šuk trinaesti u drugoj posadi dvojca na pariće te Boris Cesarec u samcu šesnaesti. Zbog zdravstvenih problema nakon eliminacijski utrka, povukao se David Šain u samcu.

Hrvatska je u ukupnom zbroju bodova zauzela fenomenalno treće mjesto na ljestvici od 27 država, koje su nastupile na Jarunu.

Još jednom čestitke svim veslačima, njihovim trenerima i pratećem osoblju, a posebno zahvaljujemo svim uključenima u organizaciju ovog natjecanja, od volontera pa do navijača koji su bili najveće zvijezde ovog natjecanja i beskompromisno gurali naše veslače do fenomenalnih rezultata!

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na regatama SK

> Fotografije svih naših posada pronađite na Facebook stranici Hrvatskog veslačkog saveza

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - BEOGRAD Roko Bošković brončani u samcu!

Hrvatsko veslanje vraća se sa još jednog velikog natjecanja sa medaljom! Roko Bošković osvojio je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Beogradu. Mladi skifist splitskog Mornara napravio je pravi podvig i zasluženo osvojio odličje na Europskom prvenstvu požrtvovnim nastupima. U ovoj pandemijom korona virusa pogođenoj sezoni, čudo je zapravo da su se održala bilo kakva natjecanja pa je sam nastup naših veslačica i veslača u Beogradu bio uspjeh. Tako su naši veslači ostvarili još jedno finale, to je uspjelo osmercu kojega su veslali Mate Papak, Antonio Strman, Roko Mucić, Matej Stilin, Niko Morović, Mario Budimir, Goran Mirić, Ivan Vuković s kormilarkom Beatom Gržan. Osmerac je zauzeo peto mjesto u finalu. Za istaknuti je još nastupe mlade skifistice Reine Rimbaldo, koja je osvojila ukupno osmo mjesto, dvojca bez kormilara u sastavu Karlo Hašberger i Matej Galić, koji su zauzeli deveto mjesto. Ako se uzme u obzir da su svi još mlađi juniori, rezultat je još
CROATIA INDOOR - Rijeka 2021 Raspis Veslački klub “Jadran” – Rijeka  u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizira Croatia Open Indoor – Rijeka 202 1  . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja. Više na poveznici  http://veslanje.hr/croindoor_rijeka.html

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - MUNCHEN Roko Bošković i Davor Poljančić brončani u dvojcu na pariće!

Hrvatsko veslanje nastavlja sa uspjesima! Roko Bošković i Davor Poljančić osvojili su brončanu medalju u dvojcu na pariće na Europskom juniorskom prvenstvu održanom na olimpijskoj stazi u Munchenu. Dva najbolja hrvatska juniorska skifista izvrsnim veslanjem u eliminacijskoj i polufinalnoj utrci, u kojima su pobijedili, te na kraju u uzbudljivoj utrci finala, zasluženo su osvojili brončanu medalju. Druga je to medalja za Roka Boškovića na Europskim juniorskim prvenstvima, nakon osvajanja brončane medalje u samcu na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu održanom u Beogradu. Od ostalih hrvatskih veslača koji su nastupili u Munchenu najbolji plasman ostvarila je Reina Rimbaldo u samcu osvojivši osmo mjesto, zatim Niko Morić i Lovre Puh, 5.mjesto u finalu B, u dvojcu bez kormilara, Nikola Kontrec, Ivan Talaja, Bartol Bučan, Stipe Čulina - 3.mjesto u finalu C četveraca na pariće te Matej Trelević, Matija Merem, Joshua Nicoscia, Karlo Hasperger koji su četvrtim mjestom u repasažu završili natje