Preskoči na glavni sadržaj

1. REGATA SVJETSKOG KUPA U ZAGREBU Hrvatski veslači ispisali povijest na Jarunu



Prva regata Svjetskog kupa na Jarunu, po prvi puta održana u Hrvatskoj, polučila je odlične rezultate svih naših posada. Hrvatska je u sva četiri finala u kojima je imala predstavnike osvojila medalje! Uz organizacijski uspjeh, bila je to rezultatski najuspješnija regata Svjetskog kupa za hrvatske veslače od kada se održavaju natjecanja za Svjetski kup još od 1997. godine. Iako gledatelji nisu bili dopušteni, nije izostao veliki broj navijača koji su bodrili naše veslače duž jarunske staze, a veslači su im se odužili na najbolji mogući način - rezultatimaI, i to kako, dominantno!

Sestre Jurković suvereno su slavile u dvojcu bez kormilara s vremenom 7:11.12, ispred Čehinja Anne Santruckove i Pauline Famlikove (7:16.43) te Francuskinja Maye Cornut i Emme Cornelis (07:30.26).

Braća Sinković su po dobroj staroj navici potukla konkurenciju u muškom dvojcu bez kormilara s vremenom 6:2.55. Drugi su bili Francuzi Thibaud i Gauillaume Turlan sa 6:28.39, a treći Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez sa 6:29.57.

Četverac bez kormilara u sastavu Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić osvojio je broncu u tijesnoj borbi (6:02.25). Prvo je mjesto zauzela francuska posada s vremenom 5:59.88 dok je srebro pripalo Poljacima (6:01.40).

Damir Martin zaokružio je hrvatske uspjehe trećim mjestom i još jednom brončanom medaljom! Slavio je sjajni Nijemac Oliver Zeidler s 4.51 sekunde ispred Norvežanina Kjetila Borcha, odnosno 5.59 ispred našeg Damira.

Ukupno je nastupilo deset hrvtskih posada, a rezultati ostalih naših posada bili su sljedeći:

Bruna Milinović bila je sedma u samcu, Karlo Borković i Ivan Vuković osmi u dvojcu bez kormilara, Mihael Girotto i Patrik Papac dvanaesti u dvojcu na pariće, Gordan Milovac i Fran Šuk trinaesti u drugoj posadi dvojca na pariće te Boris Cesarec u samcu šesnaesti. Zbog zdravstvenih problema nakon eliminacijski utrka, povukao se David Šain u samcu.

Hrvatska je u ukupnom zbroju bodova zauzela fenomenalno treće mjesto na ljestvici od 27 država, koje su nastupile na Jarunu.

Još jednom čestitke svim veslačima, njihovim trenerima i pratećem osoblju, a posebno zahvaljujemo svim uključenima u organizaciju ovog natjecanja, od volontera pa do navijača koji su bili najveće zvijezde ovog natjecanja i beskompromisno gurali naše veslače do fenomenalnih rezultata!

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na regatama SK

> Fotografije svih naših posada pronađite na Facebook stranici Hrvatskog veslačkog saveza

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

1. REGATA SVJETSKOG KUPA - ZAGREB Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće na Jarunu!

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na regati Svjetskog kupa koja se održala na regatnoj stazi Jezera  Jarun u Zagrebu. Bila je to njihova 50 medalja sa velikih natjecanja, zajedno sa trenerom Nikolom Bralićem, odnosno sa Olimpijskih igara, Svjetskih i Europskih prvenstva te regata Svjetskog kupa. Nešto što su postigla još damo tri velikana svjetskog veslanja, Slovenac Iztok Čop, Bjeloruskinja Ekaterina Karsten i  Rumunjka Georgeta Andrunache. Dogodilo se to na najbolji mogući način, pred domaćim navijačima, na regatnoj stazi Jarun, gdje su ponikli. Bila je to prava utrka, u njihovom stilu, u vodstvu od početka do kraja, i to ne protiv bilo koje posade, već svjetskih vice prvaka Španjolaca. Treće mjesto pripalo je posadi iz Srbije. Za Sinkoviće ovo je bio posebno emotivan trenutak nakon razočaranja na svjetskom prvenstvu, a vrijeme koje su ostvarili sjajna je najava za Europsko prvenstvo koje ih očekuje od 25. do 28. svibnja u Sloveniji. '&#

CROATIA OPEN INDOOR – RIJEKA 2022.

Veslački klub “Jadran” – Rijeka   u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizirao je  Croatia Open Indoor – Rijeka 2022   . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.   > Rezultati na stranici VK Jadran Rijeka

SVJETSKO PRVENSTVO JUNIORA I SENIORA DO 23 GODINE Dvojac na pariće juniora izborio finale u Vareseu

  Hrvatski juniori i seniori do 23 godine nastupili su na Svjetskom prvenstvu koje je za obje kategorije održano u talijanskom Vareseu. Ukupno je nastupilo tri juniorske i dvije seniorske U23 posade. Najbolji rezultat ostvario je dvojac na pariće juniora u sastavu Marin Smoljanović i Ivan Talaja koji su u vrlo zgusnutoj konkurenciji dvojaca na pariće uspjeli izboriti finale, gdje su zauzeli šesto mjesto. Nakon četvrtog mjesta na Europskom prvenstvu, koje je održano također u svibnju u Vareseu, to je još jedan uspjeh za ovu posadu. Ostale naše posade nisu uspjele doći do finala ali su odveslale borbene i konkurentne utrke. Četverac bez kormilara juniora nije uspio izboriti polufinale. Na kraju zauzeli su drugo mjesto u finalu C, odnosno četvrnaesto ukupno. Joshua Nicoscia  u samcu zauzeo je četvrto mjesto u finalu D samaca, odnosno dvadeset i drugo mjesto ukupno. Kod seniora do 23 godine, dvojac bez kormilara Patrik i Anton Lončarić zauzeo je drugo mjesto u finalu B, ukupno osmo mjesto