Preskoči na glavni sadržaj

REGATA SVJETSKOG KUPA - SABAUDIA Tri medalje za hrvatske veslače!Još jednom su hrvatski veslači ispisali povijest na regatama Svjetskog kupa! Nakon regate u Zagrebu, još jedan veliki uspjeh ostvaren je na regati u Sabaudiji. Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlato u dvojcu, treće mjesto u istoj disciplini zauzeli su braća Patrik i Anton Lončarić dok su Ivana i Josipa Jurković u finalu ženskog dvojca bez kormilara osvojile srebro. Sinkovići su ovim nastupom završili sezonu bez poraza te postali i ukupni pobjednici Svjetskog kupa za ovu godinu.


Braća Sinković su uvjerljivo slavila s vremenom 6:16.79, drugo mjesto su s nešto više od šest sekundi zaostatka zauzeli Britanci Calvin Tarczy i Douwe de Graaf. Patrik i Anton Lončarić su zauzeli treće mjesto sa 6:25.89.

- Ovo je bila zadnja utrka prije Olimpijskih igara, uspjeli smo ostati neporaženi ove godine za sada i nadamo se da će tako biti i poslije Tokija. Idemo tamo kao veliki favoriti, ali znamo da nam to nitko neće pokloniti, moramo dobro trenirati u Peruči, rekao je Valent Sinković.

- Generalno smo zadovoljni s prvim dijelom sezone, ali ništa nismo napravili ako ne napravimo najvažnije na Olimpijskim igrama. Dolazimo spremni, samopouzdanje nam je dobro. Jedva čekamo završne pripreme, da napravimo završni period i špicu forme i idemo na Olimpijske igre samouvjereni, dodao je Martin Sinković.

Hrvatsko slavlje u dvojcu nadopunila su još jedna braća, Patrik i Anton Lončarić osvajanjem trećeg mjesta.

Drugu medalju sa regata Svjetskog kupa, nakon regate u Zagrebu gdje su bile zlatne, osvojile su Ivana i Josipa Jurković. Prva je bila posada Danske, a naše veslačice zaostale su oko tri sekunde za pobjednicama.

Ovo je odličan rezultat za sve tri hrvatske posade, a posebno za braću Sinković kojima je ovo bila generalna proba uoči Olimpijskih igara u Tokiju koje počinju 23. srpnja.

U finalu je nastupio i Damir Martin, koji je ostao korak do postolja, bio je četvrti u samcu s zaostatkom od četiri sekunde iza pobjednika Kjetila Borcha koji je u iznimno uzbudljivom finišu utrke odnio pobjedu ispred Danca Sverri Nielsena i Njemca Olivera Ziedlera. Damir je iz utrke u utrku sve bolji i nadamo se borbi za odličja na olimpijskim igrama u Tokiju.

Čestitke svim veslačima i trenerima Nikoli Braliću, Jaminki Kraljević Čolić, Aleksandru Vukojičiću i Srečku Šuku na ostvarenim rezultatima.

> rezultati

> nastupi hrvatskih posada na regatama SK

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - BEOGRAD Roko Bošković brončani u samcu!

Hrvatsko veslanje vraća se sa još jednog velikog natjecanja sa medaljom! Roko Bošković osvojio je brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održalo u Beogradu. Mladi skifist splitskog Mornara napravio je pravi podvig i zasluženo osvojio odličje na Europskom prvenstvu požrtvovnim nastupima. U ovoj pandemijom korona virusa pogođenoj sezoni, čudo je zapravo da su se održala bilo kakva natjecanja pa je sam nastup naših veslačica i veslača u Beogradu bio uspjeh. Tako su naši veslači ostvarili još jedno finale, to je uspjelo osmercu kojega su veslali Mate Papak, Antonio Strman, Roko Mucić, Matej Stilin, Niko Morović, Mario Budimir, Goran Mirić, Ivan Vuković s kormilarkom Beatom Gržan. Osmerac je zauzeo peto mjesto u finalu. Za istaknuti je još nastupe mlade skifistice Reine Rimbaldo, koja je osvojila ukupno osmo mjesto, dvojca bez kormilara u sastavu Karlo Hašberger i Matej Galić, koji su zauzeli deveto mjesto. Ako se uzme u obzir da su svi još mlađi juniori, rezultat je još
CROATIA INDOOR - Rijeka 2021 Raspis Veslački klub “Jadran” – Rijeka  u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizira Croatia Open Indoor – Rijeka 202 1  . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja. Više na poveznici  http://veslanje.hr/croindoor_rijeka.html

1. REGATA SVJETSKOG KUPA - JARUN - ZAGREB Povijesni događaj za hrvatsko veslanje

Zagreb će od 30. travnja do 2. svibnja biti domaćin prvoj regati Svjetskog kupa na kojoj će nastupiti 27 zemalja. Ponajbolje svjetske veslače predvoditi će olimpijski, svjetski i europski pobjednici, braća  Martin  i  Valent Sinković  u dvojcu bez kormilara, te olimpijski doprvak  Damir Martin  u samcu. Povijesni je to događaj za hrvatsko veslanje i regatnu stazu na Jarunu na kojoj će naši veslači po prvi puta nastupiti na domaćoj stazi nakon silnih uspjeha proteklih godina. Hrvatsko veslanje kontinuirano više od dvadeset godina ima predstavnike u svjetskom veslačkom vrhu. Na Jarunu je tom prigodom održano press-druženje hrvatskih veslača i veslačica prilikom obnove regatne staze na Jarunu te predstojećeg natjecanja. - Ovo je važan trenutak za hrvatski sport i veslanje, budući da se nakon rekonstrukcije staze na Jarunu otvorila mogućnost održavanja Svjetskog kupa i dovođenja najboljih svjetskih veslača u Zagreb. Ovo natjecanje ne promovira samo sport, već je bitno za cjelovitu promocij