Preskoči na glavni sadržaj

EUROPSKO PRVENSTVO SENIORA - MUNCHEN Valent Sinković Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće!



Braća Valent i Martin Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održalo u Münchenu. Bila je to njihova devetnaesta medalja sa velikih natjecanja. U tri nastupa u Münchenu, tri pobjede, u elimacijskoj utrci, polufinalu i na kraju finalu. Impresivno ih je bilo gledati, kao i u uvijek.

Utrka finala bila je napeta u prvom dijelu staze kada su na kratko Španjolci imali inicijativu ali nakon što su u drugom dijelu utrke Sinkovići slomili otpor Španjolaca, ušli su u cilj prvi s vremenom 6:35.93, drugi su bili Španjolci Aleix Garcia Pujolar Rodrigo Conde Romen (6:38.46), a treće mjesto zauzeli su Litavci Armandas Kelmelis Dovydas Nemeravicius (6:42.11).

"Presretni smo s europskom titulom! Bilo je teško kao što smo i očekivali, Španjolci su bili odlični protivnici, čak su nas i iznenadili, krenuli jače nego što smo mislili. Ali mi smo se dobro osjećali u čamcu, bila nam je dobra tehnika, odličan ritam tako da smo odlučili nastaviti veslati svoj tempo, a drugih 1000 metara što budemo mogli napraviti. Na kraju se pokazalo kao dobra i dobitna odluka. Španjolci su posustali malo zadnjih 1000 metara iako znamo da imaju dobar finiš pa se nismo smjeli opustiti", rekao je Valent Sinković.

"Presretni smo! Nakon šest godina titula u dvojcu na pariće, u staroj i najdražoj disciplini! Sada nas čekaju tri dana odmora i nakon toga idemo na pripreme za Svjetsko prvenstvo. Nadamo se da više nećemo imati ozljeda, da ćemo ove pripreme odraditi 100 posto i da ćemo biti još bolji na Svjetskom prvenstvu", komentirao je utrku Martin Sinković.

Još jednom čestitke veslačima i treneru Nikoli Braliću!

U Münchenu je finale izborila i posada ženskog dvojca bez kormilara. Sestre Ivana i Josipa Jurković izvrsno su veslale u eliminacijskoj utrci gdje su drugim mjestom izborile plasman u finale. U finalu su na kraju zauzele peto mjesto. Prvo mjesto osvojile su Rumunjke Iona Vrinceanu Denisa Tilvescu (7:34.41), srebro je pripalo Britankama Emily Fords Esme Booth (7:36.20)., a Nizozemke Ymkie Cleevering Veronique Meester (7:39.49) osvojile su brončanu medalju. 

U lakom samcu nastupila je Dora Dragičević i zauzela treće mjesto u finalu B odnsono deveto mjesto ukupno.

Bila je ovo 18 medalja sa Eurpskih seniorskih prvenststava za hrvatske veslače. Europsko seniorsko prvenstvo obnovljeno je 2007. godine, a od tada hrvatski veslači osvojili su ukupno 18 medalja, od čega 8 zlatnih, 5 srebrne i 5 brončanih medalja.

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na EP seniora

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA SENIORE I VETERANE - HAVK Mladost ukupni pobjednik

Na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu održano je 33.(80) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane. Nakon dvodnevnog programa, koji je započeo eliminacijskim utrkama u subotu, Prvenstvo je završilo finalnim utrkama u nedjelju. Najuspješniji klub Hrvatskog veslačkog prvenstva za seniore i veterane je Hrvatski akademski veslački klub Mladost iz Zagreba dok je na drugom mjestu ukupnog poretka Veslački klub Trešnjevka iz Zagreba, a treće mjesto zauzeo je VK Iktus iz Osijeka. Nakon ovog prvog dijela, gdje su snage odmjerili seniori, za nešto više od dva mjesecea, točnije početkom srpnja, održati će se i drugi dio Hrvatskog veslačkog prvenstva kada će nastupiti juniori i kadeti te ćemo onda imati i ukupnog pobjednika Hrvatskog veslačkog prvenstva za 2023. godinu. > Rezultati utrka i poredak klubova

1. REGATA SVJETSKOG KUPA - ZAGREB Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće na Jarunu!

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na regati Svjetskog kupa koja se održala na regatnoj stazi Jezera  Jarun u Zagrebu. Bila je to njihova 50 medalja sa velikih natjecanja, zajedno sa trenerom Nikolom Bralićem, odnosno sa Olimpijskih igara, Svjetskih i Europskih prvenstva te regata Svjetskog kupa. Nešto što su postigla još damo tri velikana svjetskog veslanja, Slovenac Iztok Čop, Bjeloruskinja Ekaterina Karsten i  Rumunjka Georgeta Andrunache. Dogodilo se to na najbolji mogući način, pred domaćim navijačima, na regatnoj stazi Jarun, gdje su ponikli. Bila je to prava utrka, u njihovom stilu, u vodstvu od početka do kraja, i to ne protiv bilo koje posade, već svjetskih vice prvaka Španjolaca. Treće mjesto pripalo je posadi iz Srbije. Za Sinkoviće ovo je bio posebno emotivan trenutak nakon razočaranja na svjetskom prvenstvu, a vrijeme koje su ostvarili sjajna je najava za Europsko prvenstvo koje ih očekuje od 25. do 28. svibnja u Sloveniji. '&#

CROATIA OPEN INDOOR – RIJEKA 2022.

Veslački klub “Jadran” – Rijeka   u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom i ove godine organizirao je  Croatia Open Indoor – Rijeka 2022   . Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e činjenica koja daje potvrdu visokog tehničkog i natjecateljskog nivoa natjecanja.   > Rezultati na stranici VK Jadran Rijeka